250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
250 g sukker
3 æg
1 vanille stang
(eller 1,5 tsk vanillesukker)
125 g hakkede mandler
50 g syltet appelsinskal
reven skal af en økologisk eller usprøjtet appelsin
Ælt mel, bagepulver, sukker, reven appelsinskal, vanille og æg sammen til en klistret dej.
Ælt mandlerne og den syltede appelsinskal godt ind i dejen.
Tryk dejen ud i 3 stænger på ca 35 cm længde og 10 cm bredde og med en højde på ca 1,5 cm.
Bag cantucci stængerne i en forvarmet ovn i 20 minutter ved 200 ° .
Tag cantucci stængerne ud og afkøl let inden du skærer dem i skrå på skiver på ca 2 cm tykkelse.
Placer cantucci skiverne med skærefladen opad på bagepladen.
Lad dem bage et kvarter mere ved 150 ° – til de er gyldne.
Vend dem evt når halvdelen af tiden er gået.
Cantucci dyppes i god kaffe eller kraftig dessertvin.