Kagemand


Brunsviger kagemand med slikpyntDej:

375 g hvedemel

150 g smør

40 g sukker

40 g gær

1 æg

1,5 dl mælk

 

Remonce:

150 g smør

150 g brun farin

1/2 spsk kanel

 

Mælken lunes og heri opløses gæren, som dog ikke må varmes med.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er ensartet. (den skal være blød).

Dejen deles i stykker der formes til en kagemand og lægges på en smut bradepande.

Remoncen røres sammen og smøres på.

Kagemanden sættes til hævning på et lunt sted i 15 minutter – tildækkes.

Kagemanden bages på ovnenes midterste rille ved 225 ° i ca 15 minutter.

 

Når kagemanden er afkølet, pyntes den med slik efter fødselsdagsbarnets ønske!

 

OVNEN SKAL HAVE DEN RETTE TEMPERATUR FRA STARTEN!!!