Cheese cake


Bund:

14 digestive kiks

1/2 dl sukker

1,5 tsk kanel

50 smeltet smør

 

Fyld:

250 g flødeost (philadelphia neutral)

1 dl sukker

2 æg

1 spsk hvedemel

1 tsk vanillesukker

reven skal af 1 citron (økologisk eller usprøjtet)

saft af 1/2 citron

 

Glasur:

1, 5 dl creme fraiche

 

Knus kiksene og bland dem med sukker, kanel og smeltet smør.

Dæk bunden af en tærteform (ca 25 cm) med blandingen.

Bag bunden i ca 5 minutter ved 175 grader.

Rør resten af sukkeret og osten sammen.

Del æggene i blomme og hvide.

Rør æggeblommerne i ostemassen og pisk æggehviderne til hårdt skum.

Rør mel, vanillesukker, citronsaft, reven citronskal og til sidst de piskede æggehvider i ostemassen.

Hæld dejen i tærteformen og bag den yderligere 50 minutter.

 

Når kagen er blevet næsten helt kold smøres creme fraichen over.

Kan evt. pyntes med frisk mynte eller citronmelisse blade.