Bund:
14 digestive kiks
1/2 dl sukker
1,5 tsk kanel
50 smeltet smør
Fyld:
250 g flødeost (philadelphia neutral)
1 dl sukker
2 æg
1 spsk hvedemel
1 tsk vanillesukker
reven skal af 1 citron (økologisk eller usprøjtet)
saft af 1/2 citron
Glasur:
1, 5 dl creme fraiche
Knus kiksene og bland dem med sukker, kanel og smeltet smør.
Dæk bunden af en tærteform (ca 25 cm) med blandingen.
Bag bunden i ca 5 minutter ved 175 grader.
Rør resten af sukkeret og osten sammen.
Del æggene i blomme og hvide.
Rør æggeblommerne i ostemassen og pisk æggehviderne til hårdt skum.
Rør mel, vanillesukker, citronsaft, reven citronskal og til sidst de piskede æggehvider i ostemassen.
Hæld dejen i tærteformen og bag den yderligere 50 minutter.
Når kagen er blevet næsten helt kold smøres creme fraichen over.
Kan evt. pyntes med frisk mynte eller citronmelisse blade.