Honninghjerter


Honninghjerter med chokoladeovertræk

 

750 g honning

750 g hvedemel

1,5 tsk potaske

15 g hjortetaksalt

3 tsk kanel

1,5 tsk stødt ingefær

1/2 tsk stødt nellike

3 æggeblommer

6 spsk koldt vand

500 g overtrækschokolade (sådan cirka)

 

Honning røres godt igennem med krydderierne og æggeblommerne.

Potasken røres ud i vandet og tilsættes.

Hjortetaksaltet blandes med melet og tilsættes.

 

Dejen rulles ud, udstikkes til honninghjerter og bages på midterste rille ved 170 grader i 10-15 minutter.

Sæt honninghjerterne med god afstand på pladen – de hæver en del!

 

Honninghjerterne overtrækkes med chokolade når de er blevet kolde og gemmes i tætsluttende bagedåser (så længe som muligt).

Honninghjerter bages med fordel i uge 42 😉  De bliver kun bedre jo ældre de bliver.

 

Det må IKKE være flydende honning der bruges – dejen bliver i så fald ikke fast nok til at kunne rulles ud.