750 g honning
750 g hvedemel
1,5 tsk potaske
15 g hjortetaksalt
3 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt nellike
3 æggeblommer
6 spsk koldt vand
500 g overtrækschokolade (sådan cirka)
Honning røres godt igennem med krydderierne og æggeblommerne.
Potasken røres ud i vandet og tilsættes.
Hjortetaksaltet blandes med melet og tilsættes.
Dejen rulles ud, udstikkes til honninghjerter og bages på midterste rille ved 170 grader i 10-15 minutter.
Sæt honninghjerterne med god afstand på pladen – de hæver en del!
Honninghjerterne overtrækkes med chokolade når de er blevet kolde og gemmes i tætsluttende bagedåser (så længe som muligt).
Honninghjerter bages med fordel i uge 42 😉 De bliver kun bedre jo ældre de bliver.
Det må IKKE være flydende honning der bruges – dejen bliver i så fald ikke fast nok til at kunne rulles ud.