Brogede nøddekager er perfekte til at skabe julestemning når man sidder sammen med børnene og pynter løs.
500 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 æg
200 g sukker
2 spsk vanillesukker
reven skal af 1 citron
250 g smør
75 g valnøddekerner
75 g hasselnøddekerner
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefær
1/2 tsk nelliker
1/2 tsk kardemomme
Flormelis, frugtfarve og div krymmel til pynt.
Bland mel med bagepulver og smuldr smørret heri.
Æg, sukker, vanillesukker og citronskal røres i.
Hak nødderne fint og vend dem i dejen sammen med krydderierne.
Lad dejen hvile en lille halv time i køleskab.
Rul dejen tynd ud på et melet bord og stik kagerne ud i forskellige faconer.
Sæt dem på bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca 12 minutter.
Lad dem køle af før de pyntes med glasur og krymmel.
Lad glasuren tørre godt inden kagerne puttes i tætsluttende kagedåser.