Æbleskiver


Rigtige æbleskiver med æble indeni!

(ca 30 stk)

Hjemmelavede æbleskiver med æble i

 

 

 

250 g hvedemel

1 spsk sukker

1/2 tsk natron

1/2 kærnemælk

2 æg

ca 3 æbler – jeg foretrækker cox orange til æbleskiver.

75-100 g palmin til bagningen

 

Hvedemel, sukker og natron røres til jævning med kærnemælken.

Æggene røres i.

Æbleskivepanden varmes godt op.

Palminen smeltet i en lille gryde – husk palmin smelter ved meget lav varme.

Æblerne skæres i tern.

Kom rigeligt med smeltet palmin i æbleskivepandens huller og fyld hullerne ca 2/3 op med æbleskive dejen.

Æbleskiverne bages ved jævn varme – før første vending lægges et æblestykker i hver æbleskive.

Æbleskiverne vendes jævnligt undervejs – tænk på den gamle sang “sikken voldsom trængsel og alarm”  hvor der så tydeligt synges  “æbleskiven blive flittig vendt” 😉

Æbleskiver spises med flormelis og hjemmelavet marmelade.