Rigtige æbleskiver med æble indeni!
(ca 30 stk)
250 g hvedemel
1 spsk sukker
1/2 tsk natron
1/2 kærnemælk
2 æg
ca 3 æbler – jeg foretrækker cox orange til æbleskiver.
75-100 g palmin til bagningen
Hvedemel, sukker og natron røres til jævning med kærnemælken.
Æggene røres i.
Æbleskivepanden varmes godt op.
Palminen smeltet i en lille gryde – husk palmin smelter ved meget lav varme.
Æblerne skæres i tern.
Kom rigeligt med smeltet palmin i æbleskivepandens huller og fyld hullerne ca 2/3 op med æbleskive dejen.
Æbleskiverne bages ved jævn varme – før første vending lægges et æblestykker i hver æbleskive.
Æbleskiverne vendes jævnligt undervejs – tænk på den gamle sang “sikken voldsom trængsel og alarm” hvor der så tydeligt synges “æbleskiven blive flittig vendt” 😉
Æbleskiver spises med flormelis og hjemmelavet marmelade.