Linser


Linser med creme

 

Creme:

2 æg

2 spsk sukker

1 spsk maizena

2,5 dl mælk

 

Mørdej:

150 g hvedemel

100 g smør

1-2 spsk sukker

1/2 æg

 

Smøres smuldes i melet.

Sukker og æg blandes i og dejen æltes sammen med let hånd.

Dejen skal hvile koldt i mindst 1/2 time før den udrulles – lav imens kagecremen.

 

Pisk æg og sukker – bland maizena og mælk og hæld det i æggemassen.

Varm det godt igennem i en tykbundet gryde.

Tag gryden fra varmen og smag evt til med en lille tsk vanillesukker.

 

2/3 af dejen skæres i 12 stykker som trykkes ud i usmurte linseforme.

1 tsk kagecreme fyldes i hver.

Resten af dejen rulles tyndt ud og udstikkes i kager som er lidt større end linseformen.

Lågene lægges på og trykkes godt til i kanten.

 

Linserne bages ved 200 ° i ca 15 minutter.