50 g gær
1/2 dl fløde 13%
1 dl flødeost (philadelphia el lign)
45 g sukker
150 g smør (blødt)
1 æg
ca 350 g hvedemel
Kagecreme:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse (maizena)
2,5 dl mælk
1/2 tsk vanillesukker
Pynt:
100 g overtrækschokolade
eller
glasur af flormelis og vand
Gæren udrøres i lunken fløde.
Flødeost, sukker, smør, æg og mel røres i.
Dejen æltes til den er smidig – stilles til hævning tildækket ca 1 time.
Kagecremen laves imens dejen hæver.
Æg og sukker piskes sammen i en tykbundet gryde.
Majsstivelse og mælk piskes i.
Cremen bringes i kog ved konstant piskning.
Smages til med vanillesukker.
Dejen lægges på et meldrysset bord.
Luften trykkes ud med knoerne.
Dejen trilles til en pølse og skæres i 15 stykker.
Rul hvert dejstykke ud til en cirkel med en tykkelse på ca 0,5 cm.
Læg 1 tsk kagecreme på midten og evt en lille tsk marmelade.
Form dejen rundt om fyldes og læg den på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
Fastelavnsbollerne bages i ca 15-18 min ved 200 ° på midterste rille.
Pynt fastelavnsbollerne med overtrækschokolade/glasur og krymmel efter behag, lad endelig børnene hjælpe til!