Brunsviger


Brunsviger

 

 

 

 

 

 

 

250 g hvedemel

50 g smør

1 dl mælk

25 g sukker

25 g gær

1 æg

1/2 tsk kardemomme

1/2 tsk salt

 

Fyld:

150 g smør

150 g brun farin

1 spsk sirup

 

Pynt:

100 g brun farin

 

Mælken lunes og heri opløses gæren.

Mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej.

Hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted – tildækket.

 

Dejen deles i 2 lige store dele og formes til 2 kugler, som hviler i 3-4 minutter – derefter trykkes de ud med hånden til de passer i størrelse til de runde lagkageforme.

Dejen anbringes i de smurte forme og trækkes ca 1 cm op ad formens side.

Fyldet stryges på og der drysses med brun farin.

 

Brunsviger kagerne skal  hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted og bages på ovnenes midterste rille ved 240 grader i ca 10 minutter.

 

Ovnen SKAL have den rette temperatur fra starten!