250 g hvedemel
50 g smør
1 dl mælk
25 g sukker
25 g gær
1 æg
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
Fyld:
150 g smør
150 g brun farin
1 spsk sirup
Pynt:
100 g brun farin
Mælken lunes og heri opløses gæren.
Mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej.
Hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted – tildækket.
Dejen deles i 2 lige store dele og formes til 2 kugler, som hviler i 3-4 minutter – derefter trykkes de ud med hånden til de passer i størrelse til de runde lagkageforme.
Dejen anbringes i de smurte forme og trækkes ca 1 cm op ad formens side.
Fyldet stryges på og der drysses med brun farin.
Brunsviger kagerne skal hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted og bages på ovnenes midterste rille ved 240 grader i ca 10 minutter.
Ovnen SKAL have den rette temperatur fra starten!